Hvordan vinne overfor en selger

Mange selgere er redde for å spørre om ordren, da de er vettskremt for å få et nei. Når selgeren endelig spør deg, er han/hun veldig sårbar. Da er det kunden som styrer spillet, og i mange tilfeller kan det være smart å tyne selgeren litt mer.

Publisert

Like før selgeren skal til å spørre om du har lyst til å kjøpe, er det lurt å si at du kan trenge 10 minutters tenkepause. Selgeren liker dette dårlig, for jo lenger tid du får å tenke på, jo vanskeligere er det for selgeren å få kjøpsstemningen til å vare. Ta en tur ut eller rundt i lokalet, og lat som om du tenker hardt. Når du omsider kommer tilbake, vil selgeren være meget nervøs. Nei, er et skjeldsord for selgere, og det ordet de gruer seg mest for å høre. Dette kan du utnytte, for nå er det på tide å ta frem dine virkelige forhandlingsegenskaper. Forutsatt at du er fortsatt interessert i varen.

Ta kontroll

Foreslå en pris som er rundt 10 - 20 % lavere en det selgeren tilbød. Dersom du får en raskt aksept sier du at du også ønsker et par småting i tillegg.

Hvis det er bil du skal kjøpe - spør etter vinterdekk, cd-spiller og lettmetallfelger. Selgere kan strekke seg ganske langt for å f et salg. Motiver som provisjon, salgsstatistikk, anerkjennelse fra kollegaer er meget viktige. Dersom selgeren er blid og fornøyd idet du går ut av butikken, kunne du nok ha forhandlet mer på prisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer