Hvorfor blir bilforsikringen dyrere?

Bilen er en kostbar investering. Den er dyr i innkjøp, avgiftene synes flere og flere, og forsikringsbeløpene ser ut til å bli høyere og høyere. Hvorfor?

Publisert

Det er viktig å ha en god bilforsikring, men det koster. Alternativet kan imidlertid bli verre... Den dagen det smeller kommer regningene fort.

I 1998 utbetalte norske skadeforsikringsselskaper hele 16,2 milliarder kroner, en økning på rundt 3 prosent fra 1997. Totalt mottok selskapene mer enn 950.000 skademeldinger, det vil si at nesten hver fjerde nordmann fikk en erstatning fra sitt forsikringsselskap i fjor!

Hvis vi bare ser på motorvognforsikringen, var økningen i antall skader totalt sett mer beskjeden enn i 1997. Problemet er at antallet kaskoskader og tyveriskader har økt med over 7 prosent.

De ekstrautgiftene forsikringsselskapene får på grunn av dette, lemper de selvfølgelig over på deg. Selv om det tas rom for økningen i antall forsikrede kjøretøyer, er dette ubehagelige tall for deg som vil ha kasko på bilen. Det har vært dyrt, men blir enda dyrere.

Bil og tall

Ser man på erstatningsutbetalingene i motorvognforsikringen under ett er veksten på 482 millioner kroner (totalt 7,1 milliarder) fra 1997 til 1998. Det er særlig tyveri av bil, og kaskoskader, som står for den kraftige veksten. Kaskoskadene har alene økt hele 350 millioner (15,4 prosent), og utgjør nå ca. 2,6 milliarder kroner i utbetalinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer