Hvorfor drikker du?

For bedre selvtillitt, hverdagsflukt eller av gammel vane?

Det er ikke moro å være fyllesyk. Men hvorfor drikker vi likevel så mye som aldri før? Illustrasjonsfoto: Colourbox
Det er ikke moro å være fyllesyk. Men hvorfor drikker vi likevel så mye som aldri før? Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen utepils eller ei flaske iskald hvitvin på terrassen en eller flere ganger i uka har blitt obligatorisk for mange i løpet av sommermånedene. Det spiller ikke lenger noen rolle om det er helg eller begynnelsen av jobbuka, og mange overskrider maksimumsgrensen for anbefalt alkoholinntak uten at de selv er klar over det.

Ifølge Lommelegen.no, er anbefalt maksimumsgrense for alkoholinntak per uke 14 enheter alkohol for kvinner, og 21 enheter for menn. En alkoholenhet inneholder rundt 12 gram alkohol og tilsvarer en liten flaske øl, et glass vin eller en drink med fire centiliter sprit.

Hvor fyllesyk er du? Ta testen her

Men hvorfor drikker vi så mye? Britiske Mirror har laget en liste over de vanligste unnskyldningene vi bruker når vi drikker. Her er noen av dem:

Du får bedre selvtillitt

Du liker egentlig ikke fester og blir sjenert når du blir introdusert for fremmede. Du er også overbevist om at du er kjedeligere enn alle andre. Men etter et glass eller tre, forsvinner all nervøsitet og du føler deg som festens midtpunkt.

Råd: Finn ut hvorfor du har så dårlig selvtillitt og gjør noe med det – få profesjonell hjelp eller les bøker som kan hjelpe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer