Hvorfor er ikke min tid verdt noe?

Kommer jeg for seint til legen, må jeg likevel betale. Men er legen forsinka, har jeg ingen rettigheter.

HVOR LENGE ER DET GREIT Å VENTE HOS FASTLEGEN? Det spennende med legebesøk, er at du aldri vet hvor lenge du må vente. Men mens du må betale dersom du ikke møter, har du ingen rettigheter når det kommer til hva du kan kreve dersom fastlegen er forsinket. Foto: KRISTIN SØRDAL
HVOR LENGE ER DET GREIT Å VENTE HOS FASTLEGEN? Det spennende med legebesøk, er at du aldri vet hvor lenge du må vente. Men mens du må betale dersom du ikke møter, har du ingen rettigheter når det kommer til hva du kan kreve dersom fastlegen er forsinket. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er klart alle synes det er stas å sitte i timevis på ventekontoret til fastlegen og lese ukeblad ... Eller hva? Min lege har for eksempel alt fra fjorårets Kapital til dagens aviser. Ja, og noen godt leste sladreblader, selvsagt.

Når jeg går til legen, spør jeg alltid om det er lang ventetid når jeg ankommer. Nesten alltid blir jeg møtt med et - Neida, det er det ikke.

Så sitter man der. Og leser. Og venter.

Kapital. Hjem & Interiør. Avisa. Ser på klokka. Ser på de andre på venterommet. Enda to nummer av Kapital. Et (relativt) nytt sladreblad. Gjesper. Ser på klokka. Hører noen trøble med betalingsautomaten. Fikler litt med mobilen. Sjekker jobb-mail. Svarer på jobb-mail. Sniklytter på naboens samtale med sidemannen på den andre siden. Ser på klokka. Finner enda et (gammelt) sladreblad. Støl i rumpa av den harde stolen. Venterommet tømmes. Er stressa.

Det har gått en time.

Når søren er det min tur??

- Mamma, kan vi ikke bare gå? spør jenta som har sittet på venterommet like lenge som jeg.

En time. Det er lenge.

- Nei, vi kan ikke det, er svaret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer