Hvorfor handle på nett?

En landsomfattende forbrukerundersøkelse avslører grunnleggende skepsis til sikkerhet og pålitelighet ved netthandel.

Publisert

Hver tredje nordmann har tilgang til Internett på arbeidsplassen, og omtrent like mange har Internett-tilgang hjemme i følge en forbrukerundersøkelse foretatt av SIFO (Statens institutt for forbruksforskning). Men internetthandelen har ikke tatt av i samme grad som utbredelsen av nett-tilgangen skulle tilsi. Kun to av ti med tilgang til Internett har bestilt eller kjøpt varer på nettet. SIFOs undersøkelse viser at mange er redde for sikkerheten ved handel på nettet.

Netthandel eller ikke netthandel...

Det er spesielt usikkerhet i forbindelse med overføringen av penger som holder folk tilbake fra netthandel. Sånn sett kan det se ut som om nettbutikkenes utvikling avhenger av at satsning på sikrere betalingsløsninger for bruk på nettet får større gjennomslag enn det som har vært tilfellet hittil. (Se tidligere artikler om 2469 TARGET="_top">SET og 2759 TARGET="_top">Bestill&Betal.)

Dette er du redd for ved netthandelFaren for kredittkortmisbrukKrav om å oppgi kredittkortnummerHar ikke behov for å handle slike produkterUmulig å sjekke kvalitet før kjøpUsikker på hvordan internetthandel fungererUsikker om personvernhensynDerfor handler du på nettetGod tilgjengelighetLevering på dørenRaskere enn å handle selvSlipper å gå i butikkerIkke avhengig av åpningstiderLavere priserNysgjerrighetUndersøkelsen viser at andelen internetthandlende er størst blant yngre menn som bor i byene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer