Hvorfor holder de aldri det de lover?

Har du en RiksTV-dekoder fra Grundig må du være en tålmodig sjel.

Hvorfor holder de aldri det de lover?
Publisert
Sist oppdatert

Etter hvert som det analoge bakkenettet slukkes landet rundt har RiksTV smilt i skjegget for hver eneste nye kunde som har kommet til. Det unner vi dem. Vi er faktisk så glad i god kvalitet på TV-signalene at vi synes det var på høy tid at så mange som mulig får nyte de digitale TV-bildene, helt uavhengig av om de velger RiksTV, kabel eller parabol.

Det som imidlertid irriterer oss langt inn i hjerterota er når man betaler for produkter som ikke holder det de lover, og i dag er det Grundigs dekoder DTR 8740 som får unngjelde.

Les også: Denne boksen trenger du ikke

Svigers tok skrittet, jeg var selv med da han tok på seg spanderbuksene og kjøpte ny flat-TV og RiksTV-pakken på Expert i påsken i fjor. Den gangen hadde han to dekodere å velge mellom, men valget falt til slutt på Grundigs DTR 8740 på grunn av to finesser den da var alene om: Den ene finessen var digital tekst-TV, men rosinen i pølsa var minnekortinngangen på baksiden av dekoderen. Den skulle nemlig gi Time-Shift funksjon, altså la deg pause TV-sendingen under middagen - for så å kunne fortsette fotballkampen etter at middagen var fortært.

Minneplugg måtte selvsagt kjøpes ekstra, og jeg husker godt jeg overtalte svigers til å kjøpe en 4GB-pinne som på den tida kostet rundt 500 kroner. En god investering tenkte jeg den gang...

Les også: Raske minneplugger - en bløff?

Den første nedturen kom når vi monterte dekoderen. Ut av esken datt det en minimal lapp som opplyste om at Time-shift funksjonen ikke ville virke før en softwareoppdatering var tilgjengelig. Irriterende selvsagt, men i følge lappen skulle dette skje innen april.

Kort tid? Nu vel. Månedene kom og gikk, og Time-shift oppdateringen ble stadig utsatt. Igjen, og igjen. Nå skriver vi altså 22. januar 2009, drøye 10 måneder senere, og funksjonen er fortsatt ikke aktivert.

Les også: Sjekkliste for dårlig digital-TV

Ikke bare er det sinnsykt irriterende å vente på noe som aldri kommer. Minnepinnen vi kjøpte for 500 kroner og som fortsatt ikke er brukt, får du nå slengt etter deg for en hundrelapp. Eiere av denne dekoderen har altså både tapt tid og penger, uten å høre et pip, verken fra Grundig eller RiksTV. Det er rett og slett elendig kundebehandling, og har også du irritert deg over dette kan du dele det med oss i diskusjonen under artikkelen.

Men hva sier Grundig?

- Det er bare å beklage at dette har tatt alt for lang tid, sier Paul Haugen fra Grundig Norge til DinSide.

- Problemet har vært kravene rettighetshaverne har stilt til kopi-beskyttelse av opptakene som lagres på minnepinnen. Frykten for at pause-opptaket skulle bli videreformidlet har gjort at prosessen har dratt veldig ut i tid, men floken er nå løst. I praksis vil det si at alt innholdet på minnepinnen slettes når du drar minnet ut av dekoderen. Løsningen er nå inne til den siste godkjenningen, og alt bør derfor være klart innen to til tre uker fra og med idag, avslutter Haugen.

Ventetiden ser dermed ut til å være over, men siden vi har hørt det før må vi nok innrømme at vi ikke tar det for god fisk før vi ser det selv...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer