Hvorfor smaker de forskjellig?

Det er mye som indikerer at mange merkevarer og billigvarer har samme produsent.

Er det egentlig samme produkt? Hvorfor smakte vi forskjell? Foto: Hanne Marie Aabel
Er det egentlig samme produkt? Hvorfor smakte vi forskjell? Foto: Hanne Marie Aabel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke blindtestet vi First Price mot originalprodukter, for å sjekke hva vi likte best. Vi kjøpte produkter som passer til frokost, lunsj og typisk brødmat. I gjennomførelsen av testen smurte vi brødskiver med pålegget vi kjøpte, og lot testpanelet smake seg frem til sine favoritter. Les hele testen her

Greia med billigprodukter er lavere pris, gjerne mer innhold, kanskje en suspekt smak, som regel stygg emballasje, og mange vil ikke en gang se bort i billighylla.

Hvem produserer egentlig billigmaten?

Vi har hørt at det kan være Gilde som lager både Gilde-pølser og First Price-pølser, og etter denne leserkommentaren til blindtestsaken måtte vi undersøke hvor varene produseres:

    Jeg er pølsemaker, og jeg lager Gilde-pølser, men jeg lager Slakterens og Coops pølser også. Om du tror at det er så store kvalitetsforskjeller, tar du feil. Det eneste forskjellen er smaken, krydder er hele forskjellen.

    Om du kjøper Bamas tomater eller First Price-tomater kommer de i mange tillfeller fra samme sted. Syltetøyet fra First Price kommer fra Nora eller Lerum, det er samme sukkerinnhold i begge, men smaken er forskjellig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer