Hvorfor spise busemenn?

Kun 4,5 prosent tilstår at de gjør det.

SOSIALT TABU: Mange vil nok rynke på nesa hvis du piller nesa i offentlighet. Men det å spise busene er et enda større sosialt tabu. Foto: Colourbox.com
SOSIALT TABU: Mange vil nok rynke på nesa hvis du piller nesa i offentlighet. Men det å spise busene er et enda større sosialt tabu. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Studier avslører at nesten alle plukker seg i nesa.

I en amerikansk undersøkelse fra 1995, publisert i Journal of Clinical Psychiatry, svarte hele 91 prosent av de 254 voksne deltakerne at de var nesepillere. Kun 75 prosent trodde imidlertid at dette var noe de fleste gjorde.

Derfor piller du nese

Trolig store mørketall

En nyere indisk studie fra 2001 viste lignende funn. Nesten alle av de 200 ungdommene som deltok innrømmet at de plukket seg i nesa – i gjennomsnitt fire ganger om dagen.

Kun 4,5 prosent tilsto imidlertid at de puttet «gullfunnet» i munnen.

Siden det å spise busemennene sine er slik et stort sosialt tabu, er trolig andelen langt høyere i virkeligheten, skriver New Scientist.

Ti kulturelle tabuer

Den britiske matskribenten og TV-verten Stefan Gates hevder blant annet i sin bok «Gastronaut» at 44 prosent av de menneskene han har spurt, har spist sine egne busemenn etter at de er blitt voksne, ifølge Forskning.no.

Svar: Hygienehypotesen

Men selv om tall fra undersøkelser gjerne er lavere enn erfaring tilsier, leder dette uansett til spørsmålet: Hvorfor velger noen å spise sine egne klumper med tørket neseslim?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer