Hvorfor spørre om de ikke vil ha svar?

Det er ti arbeidsdager mellom høringsfristen på poseavgiften og ikrafttredelse. Er myndighetene da egentlig interessert i innspill?

POSEAVGIFT: Det er ti virkedager mellom høringsfristen, og iverksettelse av poseavgiften. Vil de overhodet tillegge høringsuttalelsene noe som helst vekt?  Foto: KRISTIN SØRDAL
POSEAVGIFT: Det er ti virkedager mellom høringsfristen, og iverksettelse av poseavgiften. Vil de overhodet tillegge høringsuttalelsene noe som helst vekt? Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stortinget har vedtatt at det skal innføres en poseavgift. Dette skal etter planen innføres med virkning fra 15. mars. Det er mange som er uenige i avgiften, og dette har de også gitt uttrykk for gjennom sine høringssvar.

Det vi synes er påfallende, er den korte tiden som ligger mellom fristen for høringssvarene og ikrafttredelsesdato. Det er 10 arbeidsdager mellom 27. februar og 15. mars. På den tiden skal Toll- og avgiftsdirektoratet foreta en grundig gjennomgang av svarene.

Eller?

Er det i det hele tatt mulig å foreta en grundig gjennomgang av alle svarene fra til sammen 38 høringsinstanser på den tiden? Er det mulig å sette seg ned og tenke at «den innvendingen var det jammen mye sant i - den må vi ta til etterretning» - i løpet av ti dager?

Eller?

Det virker som om myndighetene nå har bestemt seg for en ting, det er skissert opp et ønsket regelverk - og det er de egentlig ikke så veldig interesserte i å endre på.

For hvordan skal det i det hele tatt være mulig å behandle, drøfte og gjøre eventuelle endringer på størrelse med innføringen av en ny avgift, i løpet av ti virkedager?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer