Matpriser:

Hyllene tømmes

Påskepriskrigen gir tomme hyller og utsolgte varer.

UTPLUKKET: Det er tomt for den aller billigste melkesjokoladen hos Rema 1000 i Oslo sentrum i dag tidlig. Foto: Martin Gramnæs
UTPLUKKET: Det er tomt for den aller billigste melkesjokoladen hos Rema 1000 i Oslo sentrum i dag tidlig. Foto: Martin Gramnæs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjedene har dumpet prisen på klassiske påskevarer som melkesjokolade, påskemarsipan, pølser og vaffelmiks, og Rema 1000 har innført rasjonering på ulike varer, melder Nettavisen.

Rema 1000 har kuttet prisen på mer enn 100 varer i sitt påskekutt, forteller Pia Mellbye, salgs- og markedsdirektør i Rema 1000.

- Varer vi ser det typisk går mye av inn mot påske er appelsiner, lammelår, Solo og tulipaner – og som også er eksempler på varer vi har priskutt på inn til påske.

Ifølge Mellbye skal det være nok varer i butikkene, og de jobber hardt med å fylle på de mest populære varene akkurat nå.

- Vi ønsker at alle våre kunder skal nyte godt av lave priser, og dermed er det innført maksbegrensing på et tyvetalls prispressede varer. Hvilke varer vi har begrensning på vil variere etter hvor stor etterspørselen er, men akkurat nå gjelder dette for eksempel Toro vaffelrøre, marsipanpølser og Cloetta påskeskum.

Selger mye påskegodt

- Extra har senket prisen på en rekke påskevarer og lave priser har ført til at spesielt mye av påskegodtet har fått bein å gå på de siste dagene, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop, til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.