Matpriser:

Hyllene tømmes

Påskepriskrigen gir tomme hyller og utsolgte varer.

UTPLUKKET: Det er tomt for den aller billigste melkesjokoladen hos Rema 1000 i Oslo sentrum i dag tidlig. Foto: Martin Gramnæs
UTPLUKKET: Det er tomt for den aller billigste melkesjokoladen hos Rema 1000 i Oslo sentrum i dag tidlig. Foto: Martin Gramnæs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjedene har dumpet prisen på klassiske påskevarer som melkesjokolade, påskemarsipan, pølser og vaffelmiks, og Rema 1000 har innført rasjonering på ulike varer, melder Nettavisen.

Rema 1000 har kuttet prisen på mer enn 100 varer i sitt påskekutt, forteller Pia Mellbye, salgs- og markedsdirektør i Rema 1000.

- Varer vi ser det typisk går mye av inn mot påske er appelsiner, lammelår, Solo og tulipaner – og som også er eksempler på varer vi har priskutt på inn til påske.

RASJONERING: Rema 1000 har maksbegrensning på et tyvetalls tilbudsvarer, ifølge Pia Mellbye. Foto: Rema 1000
RASJONERING: Rema 1000 har maksbegrensning på et tyvetalls tilbudsvarer, ifølge Pia Mellbye. Foto: Rema 1000 Vis mer

Ifølge Mellbye skal det være nok varer i butikkene, og de jobber hardt med å fylle på de mest populære varene akkurat nå.

- Vi ønsker at alle våre kunder skal nyte godt av lave priser, og dermed er det innført maksbegrensing på et tyvetalls prispressede varer. Hvilke varer vi har begrensning på vil variere etter hvor stor etterspørselen er, men akkurat nå gjelder dette for eksempel Toro vaffelrøre, marsipanpølser og Cloetta påskeskum.

Selger mye påskegodt

- Extra har senket prisen på en rekke påskevarer og lave priser har ført til at spesielt mye av påskegodtet har fått bein å gå på de siste dagene, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop, til DinSide.

MAKS TRE: - Det er ikke satt noen begrensninger på antall tilbudsvarer per kunde på påskevarene, kun noen butikker som har det på paprika for å sikre nok varer til alle, sier Harald Kristiansen til DinSide. Foto: Elisabeth Dalseg
MAKS TRE: - Det er ikke satt noen begrensninger på antall tilbudsvarer per kunde på påskevarene, kun noen butikker som har det på paprika for å sikre nok varer til alle, sier Harald Kristiansen til DinSide. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer

Utvalget kan variere fra butikk til butikk, men det er klart at med de lave prisene som har vært så begynner det å tynnes ut i mange hyller.

- Alt vi har på lager er kjørt ut til butikkene så når det er tomt nå, så er det tomt for påskegodt i butikkene.

Han tror ikke det vil være noe problem å få tak i ordinære påskevarer og dagligvarer.

- Vi har feiret påske i en årrekke og har gode bestillingsrutiner slik at det skal være nok varer til alle kundene våre. Nå gleder vi oss til innspurten, og ser frem til noen velfortjente fridager for våre ansatte ute i butikkene. Det har de virkelig fortjent etter denne hektiske perioden.

Det er ikke satt noen kjøpsbegrensninger på påskevarer i Coops butikker, men tidligere i uka så vi kjøpsbegrensninger på de hysterisk billige paprikaene.

Hos Kiwi tas avgjørelsen om varer skal rasjoneres i de enkelte butikkene, sier Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi.

- Butikkene har mulighet til å innføre begrensninger, om de ser at de kan gå tom for en vare. Vi har ikke oppfordret til det, men det er godt mulig at noen har gjort dette.

- Fredag før påske kan det skje at enkelte påskeprodukter er utsolgt, men da har vi som oftest gode alternativer.

- Ser ingen tegn til hamstring

Heller ikke hos Meny har de begrensninger på hvor mye kundene kan kjøpe, forteller kommunikasjonssjef Nina Horn Hynne.

- Vi ser heller ingen tegn til hamstring. At våre tilbud selger godt tar vi som et tegn på at vi har relevante og gode påsketilbud, både innen kos, matskatter og frokost- og middagsprodukter, sier hun til DinSide.

- Våre butikker får vareleveringer i snitt fem ganger i uka. I de tilfellene der det er tomme hyller, skyldes det ikke hamstring, men at varen av ulike grunner kan være utsolgt fra leverandør.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer