Matpriser

Hyller dette

Mina Gerhardsen, generalsekretær i Nasjonalforeningen, er positiv til matbutikkenes grep.

BILLIGERE: På Kiwi og Rema 1000 er Coca-Cola uten sukker billigere enn originalen. Foto: Magnus Gjestrum Larsen
BILLIGERE: På Kiwi og Rema 1000 er Coca-Cola uten sukker billigere enn originalen. Foto: Magnus Gjestrum Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har tatt turen til Rema 1000 og Kiwi hvor en sekspakning med 1,5 liter Coca-Cola uten sukker koster 69 kroner, mens tilsvarende mengde brus med sukker koster 99 kroner.

Det samme har Coop Extra, ifølge Nettavisen som først omtalte priskuttet.

Det at den sukkerfrie varianten er billigst faller i smak hos Mina Gerhardsen, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

- Dersom den sukkerfrie versjonen er den billigste, så velger mange flere denne. Det skal ikke store prisforskjeller til for å hente inn denne helsegevinsten. Sukker er en av hovedårsakene til overvekt og fedme og å redusere inntak betyr mye for bedre folkehelse, så det er veldig bra når prisforskjellen dytter folk mot det sukkerfrie, forklarer hun til DinSide.

- Stor betydning

Gerhardsen forklarer videre at forskning viser at mange ville endret forbruket sitt om alternativet uten sukker alltid var billigst.

- Det vil ha stor betydning for å redusere omfanget av overvekt og fedme i Norge, der 70 prosent av oss veier for mye i forhold til det som er bra for helsen vår. Dette ville hatt god effekt på folkehelse og redusert omfang av sykdom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.