I år er det ekstra viktig å søke om særfradrag

Mange nordmenn kan fortsatt få igjen tusenlapper på skatten for store sykdomsutgifter. Nye regler gjør at det er ekstra viktig å søke om fradrag i år.

Selvangivelsen du snart får i posten, er siste sjanse for mange å få skatterabatt på grunn av store sykdomsutgifter. Grunnen er at særfradragsordningen, som sikrer titusener av nordmenn penger igjen på skatten, skal fases ut fra inntektsåret 2012. Foto: KIM JANSSON/PER ERVLAND
Selvangivelsen du snart får i posten, er siste sjanse for mange å få skatterabatt på grunn av store sykdomsutgifter. Grunnen er at særfradragsordningen, som sikrer titusener av nordmenn penger igjen på skatten, skal fases ut fra inntektsåret 2012. Foto: KIM JANSSON/PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange som har hatt store utgifter i forbindelse med sykdom de siste årene, har hatt krav på å få igjen tusenvis av kroner på skatten.

Har du for eksempel allergier, dysleksi, diabetes eller er uføretrygdet, har du hatt mulighet til å føre opp særfradrag verdt mange tusenlapper.

Selvangivelsen blir tilgjengelig på nett om noen få dager. Har du rett på særfradrag, bør du absolutt ta deg tiden til å finne ut hvor mye du har krav på å få tilbake.

Myndighetene har nemlig bestemt at særfradraget skal fases ut, noe som betyr at for mange vil det være siste sjanse til å søke om å få penger igjen på skatten gjennom særfradraget.

Ekstra viktig i år

Når du leverer selvangivelsen for inntektsåret 2011, trenger du ikke bekymre deg over at du ikke lenger skal få fradrag. Utfasingen starter i inntektsåret 2012, og vil først gi utslag for selvangivelsen du skal levere neste år.

– Særfradragsordningen avvikles først fra 2012. Så nå for selvangivelsen 2011 er det de samme, gamle reglene som gjelder, sier fagsjef Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen.

Men: Dersom du velger å ikke søke om særfradrag for fjorårets inntektsår (selv om du har krav på det), kan du bare glemme å søke neste år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer