I barnehage om natten

Synes du det er vanskelig å rekke de vanlige åpningstidene i barnehagen? Kveldsåpne barnehager finnes, men heller ikke her er det lett å få plass.

Publisert
Sist oppdatert

- Det er svært populært med de kveldsåpne plassene, og mange står på venteliste. Derfor må vi være ganske strenge i forhold til hvem som skal få plassene. Vi ber blant annet ofte om dokumentasjon på at begge foreldre jobber i en turnusordning, forteller daglig leder i VIFO-barnehagene, Nina Wik Eia.

De private VIFO-barnehagene er, DinSide bekjent, de eneste barnehagene som holder kveldsåpent i Norge. Det finnes foreløpig syv VIFO-barnehager, på Romerike og i Oslo (Røa). I tillegg er tre nye barnehager under etablering.

Nattåpent

Tidligere hadde en av de syv barnehagene nattåpent, men nå er det redusert til at hver barnehage har én avdeling som holder åpnet på kveldstid, nærmere bestemt til klokken ni.

En avdeling består av 18-20 store barn (3-6 år), 9-10 små barn (0-2 år) eller en blanding av disse to aldersgruppene.

- De foreldrene som har en slik barnehageplass, har en fleksiordning hvor de har en tidskonto som de kan bruke av. Da avtaler de bare på forhånd når barna skal komme i barnehagen, sier Nina Wik Eia.

For de få

Ifølge Wik Eia finnes det ikke mange muligheter for foreldre som har bruk for fleksibilitet i barnehagenes åpningstider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer