I barnets navn: Overformynderiet

Et av overformynderiets oppgaver er å sikre at mindreåriges formuer ikke ødsles bort av foreldrene. Står sparekontoen i barnets navn kan overformynderiet bli koblet inn når beløpet overstiger 75.000 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

- Dette vil vanligvis kun skje dersom barnet får overført en stor engangssum i forbindelse med arv, og i teorien er det da overformynderiet som "bestemmer" over pengene inntil barnet har blitt myndig.

- I forbindelse med langtidssparing av et mindre beløp hver måned, er det imidlertid svært lite sannsynlig at overformynderiet vil kople seg selv inn, mener advokat Tore Fritsch.

Verge for de som tviler

Ikke alle føler seg komfortable med å la overformynderiet ta over styringen. Faller du i denne gruppen, kan du i stedet sørge for at det blir utnevnt en verge til å ivareta barnets økonomiske interesser. Da slipper man altså at overformynderiet blander seg.

Dersom barnet mottar arv, kan det i testaments form fritt bestemmes hvordan midlene skal disponeres. Den som etterlater seg arven kan altså f.eks. fritt binde midlene til boligformål, kjøp av motorsykkel eller utdannelse - uten at overformynderiet kan overprøve dette.

Overformynderiet for de som tviler

Ikke alle ser på overformynderiets inntreden som en ulempe. For enkelte gir det også en ekstra sikkerhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer