Skatteoppgjøret 2019:

I dag får de fleste nordmenn skatteoppgjøret

Skatteoppgjøret kommer i dag til nesten 4 millioner nordmenn - og skattepengene er allerede begynt å komme inn på konto for de som har penger til gode.

SKATTEPENGENE KOMMER: 20. juni får nærmere 3 millioner nordmenn skatteoppgjøret sitt. Foto: NTB Scanpix
SKATTEPENGENE KOMMER: 20. juni får nærmere 3 millioner nordmenn skatteoppgjøret sitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

20. juni får de fleste lønnstakere og pensjonister skatteoppgjøret, ifølge Skatteetaten:

Skatteoppgjøret er klart for nesten 4 millioner lønnstakere og pensjonister. 2,7 millioner får et gjennomsnittsbeløp på rundt 11.000 kroner igjen på skatten – til sammen 29,2 milliarder kroner.

Er ditt skatteoppgjør klart skal du i utgangspunktet få du beskjed på e-post eller SMS.

Men - skatteoppgjøret kan ligge klart før beskjeden kommer fra Skatteetaten, og allerede nå vil mange finne sitt skatteoppgjør i Altinn om de logger inn. Skattepengene er også begynt å komme inn på konto fra litt før sju, kan Dinside bekrefte.

Skattepengene skal senest utbetales etter tre uker fra i dag, 20. juni, men ifølge Skatteetaten får de aller fleste pengene utbetalt på oppgjørsdatoen.

Skattebetalerforeningen anbefaler alle å bruke noen minutter på å sjekke oppgjøret, for å kontrollere at alt er riktig.

Så mange får restskatt

Litt over en halv million lønnstakere og pensjonister får restskatt. De må betale til sammen 10 milliarder kroner, et gjennomsnitt på 18.300 kroner.

Viser skatteoppgjøret ditt restskatt og du får skatteoppgjøret 20. juni, må restskatten betales innen 20. august. Dersom restskatten er høyere enn 1.000 kroner, deles beløpet opp i to, med første forfall 20. august og andre forfall 24. september. Restskatt på under 100 kroner trenger du ikke å betale.

Feil i skatteoppgjøret?

Hvis det er noe i skatteoppgjøret som ikke stemmer, skal du i de fleste tilfeller endre dette selv ved å levere skattemeldingen på nytt. Det kan for eksempel være noe du har glemt å ta med i skattemeldingen, hvis du finner en feil eller hvis du har fått nye opplysninger. Dette kan du gjøre opp til tre år etter leveringsfristen.

- Det er ikke for sent å endre skattemeldingen. Er det noe du har glemt å oppgi til beskatning, eller skulle du kanskje hatt et fradrag som gir mer penger igjen på skatten? Hvis du oppdager feil i etterkant, endrer du opplysningene og leverer en ny skattemelding. Det gjelder også hvis du brukte leveringsfritak i april, sier skattedirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

Her kan du gå inn og enten endre i skattemeldingen, eller klage, hvis du ser at noe er feil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer