I dag får du betalt

Tar du strømstøtten i betraktning, får du betalt for å bruke strøm på nyttårsaften.

STRØMPRISER: I dag og i morgen får du betalt for strømbruket. Foto: Shutterstock/NTB
STRØMPRISER: I dag og i morgen får du betalt for strømbruket. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette fordi strømprisene er lavere enn strømstøtten, som beregnes ut ifra månedssnittet. For mens strømstøttesatsen for desember ender på rundt 220 øre per kilowattime i de tre sørlige regionene, er morgendagens snittpris følgende:

  • Øst (Oslo): 145 øre/kWt
  • Sør (Kristiansand): 145 øre/kWt
  • Vest (Bergen): 146 øre/kWt
ID-SJEKKEN: Er du usikker på hvordan du skal gå fram for å utføre ID-sjekken? Da kan du ta en titt på denne videoen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Lavere priser i Midt- og Nord-Norge

I Midt- og Nord-Norge blir ikke strømstøttesatsen like høy, dette fordi snittprisene for måneden er lavere enn i sør. I disse to regionene ender strømstøtten på henholdsvis rundt 125 og 25 øre/kWt.

  • Midt (Trondheim): 31 øre/kWt
  • Nord (Tromsø): 25 øre/kWt

Strømstøtten dekker 90 prosent av prisen over 70 øre/kWt eksklusiv moms, 87,50 øre/kWt inklusiv moms, med en forbruksgrense på 5000 kWt per måned.

Morgendagens strømpriser er inklusiv moms, men husk at el-avgift og eventuelle påslag kommer i tillegg.

Pass deg for dette

Selv om det kan være fristende å ta en lang dusj, lage mat, varme ekstra godt i boligen og lade elbilen når prisene er så lave, bør du være obs på én ting: den nye nettleiemodellen.

Med den nye modellen belønnes du om du drøyer noen timer med klesvasken og venter til rett før leggetid før du plugger i elbilen, men straffer deg om du bruker mye samtidig.

Den nye prismodellen er nemlig laget slik at kapasitetsleddet blir dyrere jo mer strøm du bruker samtidig. Toppforbruket ditt beregnes ut fra et gjennomsnitt av de tre timene i løpet av måneden der du brukte mest strøm, men timene skal være fra ulike dager.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer