I dag får du lavere rente

Og du kan påvirke banken til å sette ned renta enda mer.

De varslede rentekuttene trer endelig i kraft. Foto: Per Ervland
De varslede rentekuttene trer endelig i kraft. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før jul kuttet mange av bankene kraftig i utlånsrentene, men det er først nå vi vil se at det står mer penger igjen på konto når lånet er betalt. Eksisterende boliglånskunder i for eksempel DnB NOR vil merke det siste rentekuttet fra og med i dag, mens Nordea kutter om to dager, den 28. januar. Fokus bank kommer etter neste uke, mer presist den 3. februar, og kunder i Sparebank 1 SR-bank kan glede seg over at siste kutt gjaldt fra fredag før helgen.

Rentekuttene kommer som en konsekvens av de store utfordringene den norske økonomien står overfor: - Ikke lev som om du er i krise

Mange boliglånskunder har nå fått kuttet renta med hele to prosentpoeng på kort tid. Har du et boliglån på 1 million kroner, tilsvarer rentekuttet på to prosentpoeng 14.400 kroner mer å rutte med i året etter skatt.

I vår tabell kan du finne beløpet som gjelder for akkurat deg

Enda bedre rente i sikte?

Synes du banken din har kuttet for lite? Her er noen punkter som kan påvirke bankens vurdering av deg som lånekunde:

  • Lønnsbevis: Når banken vurderer deg som låntaker, er inntekten din en viktig faktor, men mange glemmer at de kan informere banken underveis når de stiger i lønn. Bare et lite lønnshopp kan påvirke bankens beregning av din betjeningsevne. Din siste lønnsslipp, eller et lønnsbevis fra arbeidsgiver er som regel alt som skal til av dokumentasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.