I dag får du svaret

Du trenger ikke vente på postmannen for å se skatteoppgjøret ditt.

Har Skatteetaten godtatt endringene dine? Svært mange nordmenn kan få svaret i dag. Foto: Per Ervland
Har Skatteetaten godtatt endringene dine? Svært mange nordmenn kan få svaret i dag. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i dag kl 08.00 skal skatteoppgjøret ligge klart på nettet. I dag begynner Skatteetaten å sende ut oppgjørene, men er du nysgjerrig på det endelige resultatet, kan du sjekke oppgjøret ditt nå.

Det er flere måter å finne skatteoppgjøret på, du kan gå inn på sidene Altinn.no, MinID, eller MinSide, eller du kan starte hos Skatteetaten.

Kan oppstå problemer

Skatteetaten opplyser at brukere av Altinn kan oppleve treghet når mange skal logge seg på samtidig. Siden Altinn nylig har komme i ny versjon, har det også vært enkelte problemer i oppstarten.

De siste dagene har løsningen kunnet oppvise god stabilitet og ytelse. Den store ildprøven for løsningen kommer likevel ikke før skatteoppgjøret skal gjøres tilgjengelig, heter det på Altinns nett-sider.

Mange kan glede seg

Hadde du ikke endringer til selvangivelsen, er oppgjøret ditt det samme som det du fikk tilsendt i vår, og oppgjøret har da i praksis ligget klart på nettet siden mars. Dette er det foreløpige oppgjøret, som ikke er justert for de endringene du eventuelt tilførte.

- De som har penger til gode kan regne med å få det på konto eller på utbetalingsblankett i denne og neste uke, sier skattedirektør Svein Kristensen i en pressemelding.

I alt får 2.150.000 skatteytere nesten 22 milliarder kroner tilbake. I gjennomsnitt får de utbetalt vel 10.100 kroner. Samtidig er det 444.000 som har fått restskatt på totalt 5,2 milliarder kroner.

Noen blir skuffet

Men som DinSide tidligere så uttrykkelig har advart mot - noen vil bli skuffet. 10-20 prosent av lønnstakerne får nemlig oppgjøret først i oktober. Dette vil du få beskjed om i et eget brev.

Dersom oppgjøret ditt ikke ligger klart på nettet i dag, er trolig en utsettelse forklaringen.

>>>Se hvem som får oppgjøret i oktober

Finner du feil eller mangler i årets skatteoppgjør, må du klage innen 10. august.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer