I dag får du svaret

Du trenger ikke vente på postmannen for å se skatteoppgjøret ditt.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i dag tidlig vil de fleste skatteoppgjørene ligge ferdig på nettet, for da begynner nemlig Skatteetaten å sende ut oppgjørene.

Hadde du ikke endringer til selvangivelsen, er oppgjøret ditt det samme som det du fikk tilsendt i vår, og oppgjøret har da i praksis ligget klart på nettet siden mars. Dette er det foreløpige oppgjøret, som ikke er justert for de endringene du eventuelt tilførte.

Venter du på penger, må du derimot vente til tidligst onsdag 24. juni, som er dagen da skattekontorene starter med utbetaling av tilgodebeløp. Mandag 22. juni får du også vite om du er en av dem som må vente til høsten med å få oppgjøret ditt.

Du kan sjekke oppgjøret ved å gå inn på skatteetaten.no

Finner du ikke PIN-kodene? Dette er din venn

Disse må helt sikkert vente

De fleste lønnstaker og pensjonister får skatteoppgjøret i juni. Dette er skatteytere med forholdsvis enkle skatteforhold, opplyser Skatteetaten.

Men en del personer må helt sikkert regne med å vente med oppgjøret til oktober. Disse vil få beskjed om dette i eget brev.

Disse gruppene må vente på oppgjøret:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.