Julegavehandel 2018

I dag handler vi julegaver for 3,7 milliarder kroner

Fredag 21. desember er den aller største handledagen før jul, og Virke har høye forventninger.

HANDLEDAG NUMMER ÉN: Fredag 21. desember blir den dagen vi handler julegaver for størst sum, ifølge Virke. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix.
HANDLEDAG NUMMER ÉN: Fredag 21. desember blir den dagen vi handler julegaver for størst sum, ifølge Virke. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

I dag spår Virke at vi vil handle for svimlende 3,7 milliarder kroner. Den siste fredagen før jul er nemlig den aller største handledagen for oss nordmenn.

– Ved utgangen av uke 50 gjensto åtte handledager før jul, og våre beregninger viser at vi vil handle for nærmere 21 milliarder kroner i denne perioden. Hvis omsetningen i uke 51 blir som forventet, vil vi få en vekst i julehandelen på rundt 0,5 prosent i perioden fra 1. til 24. desember i forhold til i fjor, sier Bror William Stende, direktør for Virke faghandel.

I uke 50 omsatte kjøpesentrene for 1,1 prosent mer enn i samme uke i fjor, og salget økte med hele 39 prosent fra uke 49, ifølge Kvarud Analyse som baserer seg på tall fra 190 kjøpesentre i hele Norge.

– Det ser ut til at lønn og pensjon på kontoen har satt skikkelig fart i omsetningen i uke 50. Alle bransjer viser solid omsetningsøkning, og søndagsomsetningen 16. desember var 72 prosent høyere enn søndagsomsetningen 9. desember, sier Stende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer