Sykepenger i utlandet

I dag kommer Nav-avklaringen

Retten til å ta med seg trygdeytelser til andre EØS-land har vært praktisert feil, slår departementet fast. I dag blir det avklart hvordan reglene skal praktiseres.

FEILPRAKTISERING: I dag blir det pressekonferanse klokka 13, hvor departementet og Nav skal avklare praktiseringen av regelverket ved reiser innen EØS. Foto: NTB Scanpix
FEILPRAKTISERING: I dag blir det pressekonferanse klokka 13, hvor departementet og Nav skal avklare praktiseringen av regelverket ved reiser innen EØS. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 28. oktober klokken 13.25: Tusenvis kan være rammet av Nav-skandale.

25. september i år slo Arbeids- og sosialdepartementet fast at de fjerner kravet til at mottakere av sykepenger må befinne seg i Norge for å unngå kutt i sykepengene.

Dermed skal det være mulig å reise innen EØS og beholde utbetalingene fra Nav, men Nav selv har vært usikre på hvordan den nye praksisen skal foregå.

- Nav har et pågående arbeid for å avklare spørsmål knyttet til den nye forståelsen av regelverket, fortalte Kjersti Monland, direktør i Navs Ytelsesavdeling i Nav til Dinside 26. september.

NTB skriver at etter det de forstår, har regelverket vært praktisert for strengt. Den gale praktiseringen skal ha fått store konsekvenser for enkeltpersoner, som i ytterste konsekvens har fått lønnstrekk eller blitt straffet på en måte de ikke skulle blitt.

Dinside har blant annet spurt Nav om endringen i praktiseringen av reglene kan få ytilbakevirkende kraft for de som har fått kutt i sykepenger på grunn av utenlandsreiser.

Nå kan det se ut til at avklaringen om hvordan reglene skal praktiseres, er klar:

Klokken 13:00 skal Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie, NAV-direktør Sigrun Vågeng og riksadvokat Tor-Aksel Busch holde pressekonferanse om retten til å ta med seg trygdeytelser til andre EØS-land.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer