Sykepenger i utlandet

I dag kommer Nav-avklaringen

Retten til å ta med seg trygdeytelser til andre EØS-land har vært praktisert feil, slår departementet fast. I dag blir det avklart hvordan reglene skal praktiseres.

FEILPRAKTISERING: I dag blir det pressekonferanse klokka 13, hvor departementet og Nav skal avklare praktiseringen av regelverket ved reiser innen EØS. Foto: NTB Scanpix
FEILPRAKTISERING: I dag blir det pressekonferanse klokka 13, hvor departementet og Nav skal avklare praktiseringen av regelverket ved reiser innen EØS. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 28. oktober klokken 13.25: Tusenvis kan være rammet av Nav-skandale.

25. september i år slo Arbeids- og sosialdepartementet fast at de fjerner kravet til at mottakere av sykepenger må befinne seg i Norge for å unngå kutt i sykepengene.

Dermed skal det være mulig å reise innen EØS og beholde utbetalingene fra Nav, men Nav selv har vært usikre på hvordan den nye praksisen skal foregå.

- Nav har et pågående arbeid for å avklare spørsmål knyttet til den nye forståelsen av regelverket, fortalte Kjersti Monland, direktør i Navs Ytelsesavdeling i Nav til Dinside 26. september.

NTB skriver at etter det de forstår, har regelverket vært praktisert for strengt. Den gale praktiseringen skal ha fått store konsekvenser for enkeltpersoner, som i ytterste konsekvens har fått lønnstrekk eller blitt straffet på en måte de ikke skulle blitt.

Dinside har blant annet spurt Nav om endringen i praktiseringen av reglene kan få ytilbakevirkende kraft for de som har fått kutt i sykepenger på grunn av utenlandsreiser.

Nå kan det se ut til at avklaringen om hvordan reglene skal praktiseres, er klar:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer