I dag må du le!

I dag er det den internasjonale latterdagen. Ikke bare er det utrolig morsomt å le, det er sunt også.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

International Laughter Day feires den første søndagen i mai. Dagen ble startet opp i 1998 av den internasjonale latterbevegelsen.

Og ikke bare er det utrolig morsomt å le, men det gjør en hel del med kroppens også.

Les lenger med en god latter!

Sosialt- Latter er et signal på at det er trygt å slappe av, sier psykolog Steve Wilson, medgrunnlegger av World Laughter Tour, ifølge ABC News.

Evnen til å le er medfødt, og vi klarer å le kort tid etter fødselen. Forskere tror vi lo lenge før vi kunne kommunisere via ord. Latter er dessuten en egen form for kommunikasjon.

- Vi ler 30 ganger så mye når vi er sammen med andre enn når vi er alene. Latter er ingen soloaktivitet, sier Robert R. Provine, professor i psykologi.

I 1960 måtte en skole i Tanzania stenges midlertidig på grunn av et stort latterutbrudd. Et par av elevene klarte å smitte de andre med hysterisk, ukontrollert latter.

SuntNår vi ler, kvitter kroppen seg med spenninger. Dermed reduseres stress. Latter kan også redusere blodtrykket, styrke immunforsvaret og beskytte hjertet. Det er med andre ord sunt å le.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer