Plutselig prisfall på strøm

I dag tjener du på strømbruk

Frem til klokka 17 i dag er strømprisene så lave at du tjener penger per brukte kilowattime.

GÅR I PLUSS: I dag er strømprisen så lav store deler av dagen at du betaler mindre for strømmen enn det som gis i strømstøtte for de samme kilowattimene. Foto: Audun Braastad / NTB
GÅR I PLUSS: I dag er strømprisen så lav store deler av dagen at du betaler mindre for strømmen enn det som gis i strømstøtte for de samme kilowattimene. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den første tiden i mai lå måneden an til å bli den dyreste strømmåneden av dem alle dette året, men de tre siste dagene har strømprisen stupt kraftig, og i dag er prisnivået på sitt laveste siden juni i fjor.

I timene frem til klokka 17 er prisen faktisk så lav at du vil tjene penger på å bruke strøm. Strømstøtten ligger foreløpig an til å bli på 95 øre per kilowattime basert på gjennomsnittsprisen for mai, men om spotprisen så skulle bli 0 øre de tre siste dagene av mai, vil den fortsatt være på minst 79 øre per kilowattime.

Regnestykket investeringsdirektør Robert Næss i Nordea har satt opp for E24, viser at netto strømpris på dagtid lørdag, nettleie inkludert, vil ligge på rundt minus 20 øre, altså at du vil få betalt 20 øre per kilowattime du bruker frem til klokka 17. Da fyker prisene opp igjen, som du ser på grafen over.

Regnestykket forutsetter at du har en timespot-avtale, som de fleste av oss har, og at du har en avtale med lavt eller ingen påslag. Fortjenesten vil også variere basert på hvor mye du betaler i nettleie – den varierer mellom de ulike nettselskapene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer