Beste banker 2018

I disse bankene fikk du best rente i fjor

Norsk Familieøkonomi har rangert bankene etter beste snittrente på boliglån, innskudd og BSU.

BANKUNDERSØKELSE: Renten til bankene på topp ti-listene har en del prosentpoeng i forskjell. Det kan derfor lønne seg å være bevisst på hvor du har boliglånet og sparekontoen din. Foto: Erik Johansen/NTB Scanpix.
BANKUNDERSØKELSE: Renten til bankene på topp ti-listene har en del prosentpoeng i forskjell. Det kan derfor lønne seg å være bevisst på hvor du har boliglånet og sparekontoen din. Foto: Erik Johansen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor kunne du få beste boliglåns- og innskuddsrente i 2018? Det får du svar på i Norsk Familieøkonomis undersøkelse som ble publisert i mars.

Grunnlaget for kåringen er å gi bankkunder et oversiktsbilde over bankene med de beste rentevilkårene i året som gikk, og tallene som presenteres er gjennomsnittsrenten. Bankene rangeres i topp ti-lister innenfor fire kategorier: Boliglån, innskudd på 100.000 kroner, innskudd på 500.000 kroner og boligsparing for unge (BSU).

Undersøkelsen består av en generell topp ti-liste, samt en egen liste for storbankene, da dette er bankene med flest kunder og sammenligningen gir sådan grunnlag for «folk flest» å undersøke om de har de beste rentevilkårene på markedet.

Beste boliglånsrente

Dersom du hadde boliglånet ditt i Landkreditt Bank i fjor, kan du juble over at du hadde den beste boliglånsrenten på markedet. I denne banken lå nemlig snittrenten på 2,17 prosent, tett etterfulgt av Obos-banken og KLP-banken med henholdsvis 2,19 og 2,27 prosent i snittrente.

Dette er tredje år på rad at Landkreditt Bank blir kåret til den beste boliglånsbanken. De tar sikte på å gå seirende ut av kåringen for 2019 også, og lar renten forbli uendret etter styringsrenteøkningen i mars, i motsetning til flere andre banker som har økt boliglånsrentene sine, melder de i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer