I morgen braker det løs...

Tirsdag legger regjeringen frem det ti kilo tunge statsbudsjettet.

(Illustrasjon: Per Ervland)
(Illustrasjon: Per Ervland) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg med på DinSide for å finne ut hvordan det nye budsjettet påvirker deg!

Dagen starter tidlig for finansminister Kristin Halvorsen. Klokken 06.20 møter Halvorsen pressen på Grünerløkka i Oslo for korte kommentarer. Deretter forvinner finansministeren, før hun kommer opp trappen i Stortingets vandrehall like før klokken 10.00.

Og da braker det hele løs. Regjeringen vil da presentere hovedpunktene i forslaget til statsbudsjett for neste år. Litt senere på dagen vil statsminister Jens Stoltenberg og samferdselsminister Liv Signe Navarsete presentere samferdselsbudsjettet fra nyoppussede Lysaker stasjon.

Følg STATSBUDSJETTET 2009 på DinSide.no

Tunge dokumenter

Det er ikke få dokumentark regjeringen kommer til å legge frem i morgen. DinSide la årets budsjett på vekta, og da viste seg at dokumentene veide til sammen 10,5 kg.

Når budsjettforslaget veier så mye, er det klart at her dreier det seg om mange forskjellige dokumenter. Et av dem er nasjonalbudsjettet (stortingsmelding nummer 1), der regjeringen gjør greie for norsk økonomi og begrunner sine prioriteringer og budsjettforslag. I den gule boken (stortingsproposisjon nummer 1) framstiller regjeringen forslaget til statsbudsjettvedtak. I tillegg har hvert departement et dokument med alle detaljer om de forskjellige budsjettforslagene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer