I morgen kommer det første skatteoppgjøret

Har du fått varsel av Skatteetaten, kommer pengene på konto i løpet av to uker.

SKATTEPENGER? De som har skattepenger til gode og får skatteoppgjøret 25. juni, skal nå ha fått varsel om dette på sms og e-post. Foto: BERIT B. NJARGA
SKATTEPENGER? De som har skattepenger til gode og får skatteoppgjøret 25. juni, skal nå ha fått varsel om dette på sms og e-post. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

25. juni kommer skatteoppgjøret til en rekke nordmenn.

Har du ikke fått varsel om dette på sms eller mail fra Skatteetaten allerede, må du antakelig vente på pengene.

Varsel på sms og e-post

25. juni er første dato for årets skatteoppgjør. Ifølge Skatteetatens Facebooksider skal alle som vil få skatteoppgjøret i juni være varslet om dette. Har du ikke mottatt melding disse dager, kan det tyde på at du ikke får skatteoppgjøret i juni.

Unntaket er de som ikke har registrert riktig kontaktinfo i Altinn, og dermed ikke er blitt varslet, selv om oppgjøret faktisk er på vei.

Ettersom målet for statlige virksomheter, Skatteetaten inkludert, er at alle skal bli digitale brukere, er det ekstra viktig å sørge for at kontaktinformasjonen din er riktig.

Pengene kommer innen to uker

At skatteoppgjøret ligger klart i Altinn, trenger ikke å bety at pengene kommer inn på kontoen din denne dagen.

Ifølge Skatteetatens Facebooksider vil de som nå får skatteoppgjøret få tilbakebetalt skattepengene innen to uker fra og med 25. juni.

Nøyaktig hvor mange skattekroner som skal utbetales, vil bli klart onsdag.

- Tallene er klare onsdag morgen og da er de tilgjengelige på våre nettsider, sier Anne Kirkhusmo, senior kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten til Dinside.

Neste dato for skatteoppgjør er 6. august, og blant annet de som har levert selvangivelsen på papir og næringsdrivende vil måtte vente på sitt skatteoppgjør til da. Deretter blir det løpende oppgjør frem til 15. oktober.

Dessuten vil 63.000 nordmenn aldri få tilbakebetalt sine skattepenger, fordi de skylder penger til staten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer