I morgen kommer selvangivelsen

3,4 millioner nordmenn kan sjekke tallene fra og med torsdag.

SELVANGIVELSEN: Torsdag 19. mars kan 3,4 millioner nordmenn sjekke selvangivelsen, mens resten må vente til den 23. mars. Foto: BERIT B. NJARGA
SELVANGIVELSEN: Torsdag 19. mars kan 3,4 millioner nordmenn sjekke selvangivelsen, mens resten må vente til den 23. mars. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

19. mars blir selvangivelsen gjort tilgjengelig for 3,4 millioner nordmenn, som er såkalte e-brukere.

Dermed kan du sjekke om du har betalt for lite i skatt, eller om du får igjen penger i juni.

Fått igjen på skatten?

Det de fleste av oss vil slå fast en gang for alle, er om vi får igjen på skatten eller må betale restskatt. Dette finner du ut av ved å logge inn på Altinn via Skatteetatens nettsider. Du kan også sjekke tallene via Altinn-appen på mobilen.

Ifølge Skatteetaten blir selvangivelsen tilgjengelig natt til torsdag. Altså skal det være mulig å sjekke tallene når du står opp torsdag morgen.

Innlogging foregår ved hjelp av BankID eller MinId. Har du ikke lenger kodekort til sistnevnte, velger du at du har glemt passordet. Da får tidligere brukere av MinID tilsendt først en sms med en kode, og så en link på e-post for å endre passordet.

Også Buypass og Commfides kan brukes til innlogging.

Om du logger inn via Skatteetatens nettsider eller appen, vil du i begge tilfeller finne selvangivelsen for 2014 som PDF-fil.

Om du har penger til gode eller må betale restskatt, kommer frem på nest siste side, under teksten «Foreløpig beregnet skatt til gode (uten renter)».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer