I prinsippet skal du binde nå

Fastrentene ligger nemlig fortsatt over de flytende.

FÅ NORDMENN BINDER: Det er relativt lav etterspørsel etter fastrentelån i Norge. Foto: Istockphoto.com
FÅ NORDMENN BINDER: Det er relativt lav etterspørsel etter fastrentelån i Norge. Foto: Istockphoto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal - skal ikke? Har du boliglån, vurderer du kanskje fra tid til annen å binde boliglånsrenten. Vi har vært gjennom en periode hvor det har vært gunstig å binde renten - stikk i strid med hva magefølelsen forteller oss.

Selv om lønnsomheten for fastrentelån for en stor del er gambling, så er det en tommelfingerregel du kan lære deg: Når fastrenten ligger over den flytende renten, kan det være gunstig å binde. Når fastrenten ligger under den flytende renten, kan du la det være.

- Jeg traff rentebunnen

Hvorfor er det slik?

De lange rentene (fastrentene) sier noe om markedets forventning til fremtiden. Du skal derfor ikke binde renten når den flytende renten er høy i forhold til fastrenten. Under normale forhold er det da like før den flytende renten vil falle mye, og de lange rentene vil delvis bli dratt med ned.

Skal du virkelig treffe godt med rentebinding, må du altså gjøre det motsatte av det som føles intuitivt for mange: binde renten når de flytende rentene er på vei ned. Det ser dyrt ut å binde, men skal du først gjøre det, skal du gjøre det da.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.