Nordea

I tvil?: - Ta kontakt!

Banken advarer.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har dessverre blitt helt normalt at svindlere forsøker å utnytte store merkenavn for lure seg til penger og personlig informasjon. Den siste tida har en rekke aktører advart mot svindelforsøk.

Nå sendes det rundt en e-post hvor avsender utgir seg å være fra Nordea.

I e-posten blir mottakerne bedt om å verifisere kontoen sin, og avsenderen legger til at kontoen vil bli suspendert om den ikke oppdateres i løpet av de neste 24 timene.

- Vi kjenner til at det med jevne mellomrom sendes ut både e-poster og tekstmeldinger i vårt, og andre bankers navn. Vi følger dette nøye og rapporterer phishingsider i vårt navn fortløpende. Vi vil ikke sende ut tekstmeldinger eller e-poster som linker direkte til en innloggingsside, skriver Ida Marie Edholm, svindelekspert i Nordea, til DinSide.

Sjekk avsenders e-postadresse nøye

Svindeleksperten kommer med følgende tips for å unngå å gå i fella:

  • Dobbeltsjekk avsenderadressen. Svindlerne prøver å bruke vårt navn, men selve e-postadressen vil ofte være i et helt annet navn.
  • Hva ber e-posten/SMSen deg om? Dette er kanskje det viktigste spørsmålet du bør stille deg. Svindlerne vil ha informasjon fra deg (BankID eller kortinformasjon), og dette krever at du gjør noe. Hvis du blir bedt om å trykke på en lenke, eller gi fra deg sensitiv informasjon over telefon bør varsellampene ringe.
  • Ikke trykk på lenker som leder direkte til en side hvor du blir bedt om å logge deg inn med BankID, eller legge inn kortinformasjonen din. Sjansen er stor for at dette er en phishingside. Gå i stedet direkte til siden det linkes til i stedet for via lenken.

Edholm legger til at man bør kontakte Nordeas kundeservice om man er i tvil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer