Behandlingstid for uføretrygd:

I verste fall kan Nav bruke 240 dager på behandlingen

Det er neppe mulig med noen «quick fix», sier Sivilombudsmannen.

LANG SAKSBEHANDLING: Søker du om uføretrygd hos Nav, kan det ta lang tid å få behandlet søknaden. Foto: Berit B. Njarga
LANG SAKSBEHANDLING: Søker du om uføretrygd hos Nav, kan det ta lang tid å få behandlet søknaden. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Navs ferske årsrapport for 2018 viser at Nav det siste året har slitt med saksbehandlingstida på søknader om uføretrygd.

I gjennomsnitt lå saksbehandlingstida for uføretrygd på 130 dager, mens de andre stønadene i snitt blir behandlet på mellom 9 og 86 dager. For de som søkte om uføretrygd fra utlandet var saksbehandlingstida i snitt på 257 dager.

Nå hevder Nav at saksbehandlingstida er på vei nedover. Likevel kan det ta opptil 240 dager å få behandlet en søknad om uføretrygd i 2019.

Kan ta 240 dager

- Saksbehandlingstiden på uføresaker har dessverre vært lang de siste årene, men den er på vei nedover. Svært mange saker løses innenfor en tidsramme på fire til fem måneder, forteller direktør Ellen Chr. Christiansen i NAV Arbeid og ytelser til Dinside.

Så langt i 2019 er den gjennomsnittlige saksbehandlingstiden på 117 dager for uføretrygd og på vei videre nedover, ifølge Christiansen.

Navs målsetting er fra og med 2019 at gjennomsnittlig saksbehandlingstid i uføresaker skal være 90 dager, men du kan måtte vente mye lenger enn dette:

I tillegg til den gjennomsnittlige behandlingstida er målsettingen og at alle saker skal være behandlet innen 240 dager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer