ID-forsikring er populært

- Det var ikke noe å lure på, sier Ole Valaker (36).

Nye problemstillinger gjør at nye forsikringsprodukter kommer på banen. Forsikring mot ID-tyveri er det siste. Foto: Per Ervland
Nye problemstillinger gjør at nye forsikringsprodukter kommer på banen. Forsikring mot ID-tyveri er det siste. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Antall tilfeller av ID-tyverier bare fortsetter å øke. Nå har nordmenn begynt å forsikre seg mot denne typen kriminalitet. Ole Valaker (36) er en av dem som nylig har tegnet en forsikring mot ID-tyverier.

- Jeg har fulgt med på problematikken rundt ID-tyverier tidligere også, og da jeg nå leste om det på DinSide, og at det var mulig å forsikre seg mot det, var det ikke noe å lure på, sier Valaker.

Han kjøpte en forsikring fra HELP Forsikring og synes det var en nokså billig forsikring å tegne.

- De har vel sine regnestykker, men for meg er dette en sikkerhet. Det viser seg å være skremmende enkelt å bli frastjålet sin identitet, og det er ingen som tenker på det før det angår dem selv, og da er det jo for sent, sier Valaker.

Press etter medieoppslag

Valaker er ikke den eneste som har merket seg dokumentarer og medieoppslag om ID-tyverier. Advokat Dag Are Børresen i HELP Forsikring forteller om en kraftig økning i interessen for denne typen forsikring.

- Per i dag er det rundt 70.000 kunder som er sikret mot ID-tyveri hos oss, og veksten har vært stor den siste tiden, antakelig som følge av en del medieoppslag, sier Børresen til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer