ID-kortene blir forsinket - igjen

De nasjonale ID-kortene og de nye passene blir ytterligere forsinket. De kommer ikke før i 2018.

NASJONALE ID-KORT BLIR MER FORSINKET: Det er fem år siden de egentlig skulle komme. Nå blir de enda mer forsinket, og er ventet å være klare i medio 2018. Foto: KRISTIN SØRDAL
NASJONALE ID-KORT BLIR MER FORSINKET: Det er fem år siden de egentlig skulle komme. Nå blir de enda mer forsinket, og er ventet å være klare i medio 2018. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er fem år siden nordmenn egentlig skulle få nasjonale ID-kort, etter planen skulle det være mulig å få dette fra 1. januar 2013 - og det er faktisk snart ti år siden de første forslagene om at nordmenn skulle få nasjonale ID-kort kom, i 2007.

Siden den gang har det vært mange utsettelser. Siste måldato var november 2016, med en mer realistisk forventning om januar 2017.

Men nå kommer en ny utsettelse.

- ID-kortene vil komme medio 2018, uttaler politiinspektør og prosjekteier i Politidirektoratet John Kristian Thoresen i en e-post til Dinside.

Her kan du se hvordan det nye ID-kortet vil se ut.

Forklaringen: Nye sikkerhetskrav

Forklaringen på den siste utsettelsen av ID-kortene har blant annet vært tilpassing av nye sikkerhetskrav. Men noe av forklaringen var også at produksjonen av ID-kortene måtte ut på anbud, og at en slik anbudsprosess tar tid.

Hva skyldes de nye forsinkelsene?

- Forsinkelsene skyldes i hovedsak nye krav som har kommet underveis, spesielt sikkerhetskravene har medført at anskaffelsen har tatt lengre tid enn planlagt. Også EUs regelverk om eID har tatt lengre tid å få på plass enn beregnet, forteller Thoresen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer