ID-tyvene prøvde seg igjen, men kredittsperren stansa dem

Nå sitter jeg igjen med tusen spørsmål ingen kan svare på.

HIT, MEN IKKE LENGER: Dette brevet fikk jeg i postkassa. Det sa, kort fortalt, at noen hadde forsøkt seg på et ID-tyveri, men ikke fått det til.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
HIT, MEN IKKE LENGER: Dette brevet fikk jeg i postkassa. Det sa, kort fortalt, at noen hadde forsøkt seg på et ID-tyveri, men ikke fått det til. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For to år siden ble jeg utsatt for et klassisk ID-tyveri: Noen hadde registrert et mobilabonnement i mitt navn.

Ifølge Chess hadde de kjøpt kontantkort i butikk, og registrert det med mitt fødselsnummer på nett. Kanskje ID-tyvene hadde et bankkort fra en mistet lommebok. Kanskje et brev fra postkassa mi. Ikke vet jeg.

Nå har ID-tyver misbrukt navnet mitt igjen. Om det er de samme kjeltringene som sist aner jeg ikke. ID-tyver kan ruge på informasjon i årevis før de slår til.

Det eneste jeg vet sikkert, er dette: Denne gangen klarte jeg å stanse dem før de fikk gjort noe skade.

LES MER: Dinside utsatt for ID-tyver, her er tipsene du trenger for å håndtere det

Trikset som faktisk fungerer

Ett av tipsene i min forrige artikkel, om hva ofre for ID-tyverier bør gjøre, var å sjekke posten ofte etter spor av flere ID-tyverier. Men som tips flest, fulgte jeg det i noen måneder før jeg falt tilbake til gamle vaner.

Som i dette tilfellet betyr å sjekke posten altfor sjelden, da jeg på en god uke får et brev fra optikeren. Det tok derfor to uker før jeg oppdaget at noen nok en gang hadde forsøkt å registrere et mobilabonnement i mitt navn. Denne gangen hos operatøren MyCall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer