Forsikring mot ID-tyveri

- ID-tyveriforsikring er ingen trylleformel

Flere forsikringsselskap tilbyr forsikring mot ID-tyveri, men det betyr ikke at du kan føle deg helt trygg.

ANGRER: Codan Forsikring ser at andelen som ønsker å få fjernet bilder eller informasjon har økt, både
blant unge voksne og i befolkningen generelt. Derfor er det lurt å tenke seg om to ganger før du publiserer noe på nettet, for selv om du er forsikret mot ID-tyveri, er det ikke sikkert du føler du slipper helt unna. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
ANGRER: Codan Forsikring ser at andelen som ønsker å få fjernet bilder eller informasjon har økt, både blant unge voksne og i befolkningen generelt. Derfor er det lurt å tenke seg om to ganger før du publiserer noe på nettet, for selv om du er forsikret mot ID-tyveri, er det ikke sikkert du føler du slipper helt unna. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En undersøkelse Norstat har gjennomført på vegne av Codan Forsikring viser at mer enn dobbelt så mange unge oppgir at de ønsker å fjerne bilder eller informasjon om seg fra Internett.

I hele befolkninger er det ti prosent som ønsker å fjerne personlige ting fra nettet, mot 23 prosent blant unge mellom 18 og 29 år, viser undersøkelsen videre.

Det er også en del som er usikre på hvilken informasjon som ligger om dem på nett, som de kanskje burde fjerne.

- Forhindrer ikke

Flere forsikringsselskap får et økende antall henvendelser fra kunder som ønsker å fjerne søkbar nettinformasjon. ID-tyveri er en annen problemstilling som oppstår fra tid til annen, noe flere kan ha blitt oppmerksomme på i kjølvannet av mediedekning av slike problemstillinger.

- Misbruk av private bilder, nettmobbing og lignende kan være svært ødeleggende. Men, en ID-forsikring forhindrer ikke at disse tingene skjer, den bidrar heller til å redusere konsekvensene hvis det skjer, sier Georg Richvoldsen, kommunikasjonssjef i Codan Forsikring, til Dinside.no.

Dette er informasjonssjef Sigmund Clementz i If enig i. Han understrejer at dekning mot ID-tyveri ikke er en trylleformel som får deg ut av all trøbbel slik svindel fører med seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer