Idalporteføljen 30/9: Vi tar gevinst

Mens børsene generelt har falt noe tilbake, har vi hatt en pen gevinst på vår salgsopsjon i Kværner. Men nå selger vi.

Publisert

Idealporteføljen til DinSide ble startet 2. september i år, ved at vi fastla hva vi skulle kjøpe dagen etter - i tide til at også våre lesere kunne få kjøpe til samme kurser som oss.(Les om reglene for DinSides idealportefølje).

Dagen etter, 3. september, kjøpte vi så aksjer i Color Line og Evercom, samt salgsopsjoner i Kværner. Aksjene har foreløpig ikke gitt oss så stor glede, men opsjonen i Kværner har omtrent fordoblet seg i verdi.

Usikkert med Kværner

Det er usikkert hva som nå vil skje med Kværner. Det er helt opplagt at psykologi og realøkonomi ikke er to helt forskjellige størrelser. Det hjelper ikke hva Kværner selv mener om sine verdier, det er markedet som får rett. Om kursen på Kværner forblir lav frem mot viktige låneforfall, kan Kværner møte krav om økning av egenkapitalen som en betingelse for å få nye lån. Det vil unngåelig måtte skje gjennom en sterk "utvanning" av nåværende aksjonærers verdier, enten ved en aksjemisjon til lave kurser eller forskjellige former for ansvarlige, kanskje konvertible, lån som har en liknende effekt.

Om Kværner skulle solgt aksjer for én milliard kroner idag, måtte man antakelig lagt emisjonskursen på rundt 50 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer