Idealporteføljen: Innsiderne svært aktive

Idag innvier vi DinSides idealportefølje med å tråkke i hælene på to investorer som har innside-informasjon om selskapene sine. Og vi kjøper oss et veddemål på at det kan gå enda verre for Kværner.

Publisert

(DinSide har en idealportefølje, som ligger på bunnen av siden. Les mer her om hva, hvordan og når.)

Onsdag 2. september kom det usedvanlig mange meldinger om innsidehandel til Oslo børs. Folk som kan sitte med informasjon som ikke er alminnelig kjent, har meldeplikt når de kjøper og selger aksjer. Alle ledere og styremedlemmer i børsnoterte selskaper er innsidere, og i visse sammenhenger også deres nærmeste familie, andre selskaper de kontrollerer o.s.v.

Farstad og Color Line

I strømmen av innside-meldinger bet vi oss merke i tre: Investeringsselskapet Tyholmen & Farstad har de siste dagene kjøpt 408.000 aksjer i supplyrederiet Farstad shipping, hvor selskapet har innsideinformasjon. Det har vært et stort kursfall i rederiet, og innsiderene finner det tydeligvis interessant å gå inn nå. Vi er fristet, men synes kanskje supply er for de spesielt interesserte. Vi tror det skal lite til nå før planlagte investeringer på sokkelen utsettes. Kutting av oljeinvesteringer har også i flere år vært sentrumspartienes favorittkilde for å saldere ekspensive budsjetter. Dette kan ramme supply-næringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer