Idealporteføljen nesten i land

Idealporteføljen led sterkt under Kværners oppsving tidligere i uken. Men nytt kursfall øker verdien av våre salgsopsjoner og porteføljen som helhet er omtrent i null.

Publisert

De som har lest reglene for vår idealportefølje, vil huske at vi startet 3. september med 60.000 kroner. Fredag 11. september kunne vi realisert vår portefølje med et tap på 250 kroner, når vi tok hensyn til kurtasje.

I praksis er dette en så godt som flat kursutvikling. Dette har vi til felles med børsen, som beveget seg litt opp tidligere i uken, men torsdag falt pladask ned igjen.

Den enes død..

Vi sitter på 200 salgsopsjoner i Kværner som gir oss rett, men ikke plikt, til å selge utstederen 200 Kværner-aksjer for 150 kroner stykket i januar. Når tiden kommer, kan vi gå på børs og kjøpe 200 Kværneraksjer som vi videreselger, hvis vi har lyst.

Vi vil ha lyst om kursen på Kværneraksjene er under 150 kroner utøvingsdagen. Om kursen er under 110 kroner, vil vi ha tjent penger på opsjonen.

Vi kjøpte på Kværners hittil svarteste dag, 3. september, for 42 kroner. (Da vi anbefalte opsjonen 2. september kostet den 20 kroner, men vi legger alltid de kurser også våre lesere kan oppnå til grunn).

Mandag var verdien nede i 20 kroner igjen, men vi bestemte oss for ikke å selge. Hva som er klokt, vil tiden vise, men fredag forteller en opsjonsmegler oss ved børsslutt at han antar vi vil kunne få 30,50 kroner for opsjonen. Med en Kværner-kurs på 125 kroner synes det ikke for mye.(Det ble ikke stilt kjøps- og salgskurser på denne opsjonen i markedet fredag).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer