Idealporteføljen opp 55%

Vi har bare hatt fire papirer siden september. I morgen selger vi to av dem.

Publisert

DinSides idealportefølje har vært basert på et "ærligere" konsept enn andre liknende porteføljer i markedet. For det første har vi startet med en konkret sum, 60.000 kroner. Vi har angitt hvilke aksjer vi vil handle dagen før vi har "kjøpt" dem. Dermed har våre lesere hatt en sjanse til å handle til samme kurser og "kopiere" porteføljen. Vi har i alle beregninger trukket fra kurtasje.

Bare fire papirer

Med så små summer investert, vil det være uforholdsmessig dyrt å selge og kjøpe ofte. Vi har derfor i de ni månedene som har gått siden vi lanserte idealporteføljen 2. september 1998 bare vært inne i fire papirer. Den første dagen kjøpte vi en salgsopsjon i Kværner og aksjer i Evercom og Color Line.

Første oktober solgte vi Kværner-opsjonen med gevinst og kjøpte aksjer i Frontline.

Fulgt insiderne

Ifjor høst var vi, i likhet med mange andre, temmelig pessimistiske på norsk økonomis vegne. Vi ønsket å styre unna finans, eiendom og liknende og ha konsum-aksjer. Disse gjør det ofte bedre enn gjennomsnittet i dårlige tider.

Evercom og Color Line var to typiske konsumaksjer, men tankrederiet Frontline var det ikke. Frontline ville vi ha på grunn av det enorme kursfallet like før vi gikk inn. Det signaliserte en klar konkursrisiko, men vi hadde tro på at Jon Fredriksen til syvende og sist ville klare å ro skuta i land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.