Idealporteføljen: Tap på Kværner-stigning

Vi ga oss i forrige uke spekulasjonene i vold med salgsopsjoner i Kværner. Men når Kværner stiger i verdi, slik som mandag, taper vi penger på opsjonene.

Publisert

Vi startet vår idealportefølje for verdipapirer onsdag med å anbefale salgsopsjoner i Kværner samt aksjer i Evercom og Color Line.

I henhold til våre regler skal kursene dagen etter anbefaling gå inn i porteføljen. Kursene på salgsopsjonen i Kværner, med kode KVI9M150, doblet seg over natten mellom onsdag og torsdag. Vi tok likevel sjansen på å kjøpe 200 stykker.

Mandag steg Kværner-kursen 16 kroner, til 144. Våre salgsopsjoner har halvert seg i verdi, og i det minste på papiret har vi tapt omtrent 4.400 kroner.

Det har gått bedre med våre andre anbefalinger. Color Line-aksjene kunne vi solgt for 20 kroner mandag, opp én krone i forhold til det vi kjøpte dem for. Mens Evercom-aksjene idag kunne selges til 30 kroner. Opp to kroner.

Når vi tar med kurtasje begge veier, ligger vi så langt inne med et tap på omtrent 2.500 kroner.

Selge eller ikke selge...

Så er spørsmålet hva vi gjør med salgsopsjonen. Noen meglerhus snudde igår anbefalingene for Kværner til "Kjøp". Om kursen holder seg på 144 kroner til januar, kommer opsjonen til å være verdt seks kroner. Det er noen pessimisters håp om at aksjen skal synke under 100 kroner som gjør at noen fremdeles vil gi 20 kroner for den. Om Kværner-kursen skulle gå til 160 kroner, er nok vår opsjon omtrent null verdt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer