- Ignorer den

Forsikringsselskapet advarer.

SLEIP METODE: Svindlere har slått seg løs i en ekte Facebook-konkurranse i regi av Tryg Forsikring Norge for å lure folk. Foto: Martin Gramnæs
SLEIP METODE: Svindlere har slått seg løs i en ekte Facebook-konkurranse i regi av Tryg Forsikring Norge for å lure folk. Foto: Martin Gramnæs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det florerer av falske konkurranser på Facebook. Dette skjer typisk ved at svindlerne oppretter falske sider i kjente bedrifters navn. Men nå har svindlerne tydd til nye triks.

Svindlerne har nemlig begynt å bruke ekte konkurranser for å lure folk.

På lørdag kom Tryg Forsikring Norge med en sommerkonkurranse på Facebook. Nå må forsikringsselskapet også advare mot svindelforsøk.

- Det er en falsk side i kommentarfeltet som utgir seg for å være Tryg Forsikring. Denne brukeren er nå rapportert til Facebook. Konkurransen varer til mandag og kunngjøres naturligvis bare av den offisielle siden. Altså denne. Har du mottatt melding fra den falske siden, så ignorer denne, skriver Tryg på Facebook.

Av den falske siden fikk flere personer følgende instrukser:

- Gratulerer, du har blitt plukket ut som vinner av denne konkurransen. Følg instruksjonene nedenfor, skrev svindlerne som ville at brukerne som hadde «vunnet» skulle trykke seg videre på en link.

SVINDEL: Det florerer av svindelforsøk om dagen. Vi gir deg oversikt over de mest vanlige. Foto: Shutterstock/NTB: Klipp: Tobias Fjeldvang. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB Vis mer

Tryg Forsikring er langt fra de første som blir utsatt for dette svindelforsøket. Tidligere i år har DinSide skrevet om reiseaktør TUI og Skeidar som har opplevd det samme på Facebook.

- Denne typen svindelforsøk er dessverre veldig vanlig i digitale kanaler. Vi har en hel avdeling i TUI som aktivt jobber med å avsløre og motvirke liknende hendelser, slik at færrest mulig rammes. Vi rapporterer inn alle slike forsøk til Facebook og advarer kundene våre som du ser i dette tilfellet, fortalte Anne Mørk-Løwengreen, kommunikasjonssjef i TUI, til DinSide.

- Dette ser ut som et forsøk på phishing-svindel, og vi vil på det sterkeste advare kundene å klikke på linken eller dele personlig informasjon, som for eksempel kredittkortinformasjon, forklarte markedsansvarlig Stine Kippernes i Skeidar overfor DinSide.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer