Ikea advarer

- Vi har aldri konkurranser av denne typen.

ADVARER: Ikea advarer mot svindelforsøk på Facebook. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ADVARER: Ikea advarer mot svindelforsøk på Facebook. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har det dukket opp flere falske Ikea-kontoer på Facebook. To av postene har til sammen over 200 000 kommentarer, samt blitt delt over sju tusen ganger.

Så hvis du ser en konto med navnet «Ikea Fans» bør du styre unna, for å unngå svindelforsøk.

- Ikea opplever dessverre slike kampanjer fra tid til annen. Heldigvis er folk flest oppmerksomme på falske kontoer og kontakter Ikea. Det er vi glade for, skriver Stine Odland, pressekontakt i Ikea, til DinSide.

Odland forklarer videre at de falske konkurransene kan ha varierende ordlyd.

- Alle hevder at du kan delta i konkurranser der du kan vinne gavekort eller få kuponger av ulik verdi, ber om betaling av toll eller at det likner på en ordrebekreftelse på bestilte varer fra Ikea. Vi har aldri konkurranser av denne typen og vi oppfordrer alle til ikke å klikke på Facebook- annonsene eller åpne lenker man er usikker på.

Odland legger til at man alltid vil finne informasjon om eventuelle konkurranser, kampanjer og undersøkelser på Ikea.no.

SVINDEL: Det florerer av svindelforsøk om dagen. Vi gir deg oversikt over de mest vanlige. Foto: Shutterstock/NTB: Klipp: Tobias Fjeldvang. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB Vis mer

Den siste tida har DinSide skrevet om en rekke svindelforsøk, og Easy Park, Rema 1000, Klarna og Europris har kommet med advarsler.

- Dessverre ser vi altfor ofte at noen få misbruker både Europris og andre merkevarer for å utnytte brukerne på sosiale medier. Vi anbefaler å lese innleggene godt og se etter verifisering. Vi spør aldri om kredittopplysninger i forbindelse med konkurranser, uttalte Jonas Guttormsen, kommunikasjonsansvarlig i Europris, til DinSide.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer