Ikke alle kan bleke tennene

Egner tennene dine seg for tannbleking?

Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere nordmenn jakter på det perfekte hvite smilet, og prøver seg blant annet på tannbleking for å oppnå dette. Men alt til sin pris.

For hver annen person som bleker tennene sine vil oppleve bivirkninger, som sår på tannkjøttet og ising i tennene når de drikker kald drikke eller er ute i kald luft, ifølge den danske avisen Politiken.

Dette kommer fram i en ny undersøkelse som skandinaviske forskere står bak.

- Sårene kan oppstå hvis blekemiddelet ligger for lenge på tannkjøttet. Følsomhet i tennene er nok det største problemet, forteller overtannlege Ulla Pallesen fra Odontologisk Institut ved Københavns Universitet.

Men det er ikke bare dette som avsløres i undersøkelsen. Den avdekker også at det er noen som absolutt ikke bør bleke tennene sine.

Les også: Dette kan du bli avhengig av

Er emaljen din borte?

- Hvis man regelmessig bleker tennene og samtidig har etset bort noe av emaljen i forkant, fordi man for eksempel drikker mye brus og spiser mye frukt, kan det skade tennene, sier Pallesen.

I verste fall kommer man da helt inn til tannbenet, som er porøst. Hvis man i slike tilfeller bleker tennene, vil de bli gule. Det er fordi emaljen er borte, og tennene i seg selv ikke kan blekes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer