Tibber

Ikke alle må betale alt

Dette beløpet trenger du ikke å betale.

ENDRE DETTE: Har du byttet strømselskap kan du slette punkt to på Tibber-fakturaen. Foto: Skjermdump
ENDRE DETTE: Har du byttet strømselskap kan du slette punkt to på Tibber-fakturaen. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømselskapet Tibber har vært gjenstand for kritikk etter at de på tampen av forrige måned varslet en endring i faktureringsrutinene. Endringen innebærer at det på fakturaen for forbruket i september faktureres for halvannen måneds forbruk.

Det reelle forbruket i september, pluss det Tibber estimerer for halve oktober.

Denne endringen har ført til at flere kunder har varslet at de vil bytte strømselskap.

Endre beløpet

Er du en av dem som har byttet selskap, bør du sjekke Tibber-fakturaen før du betaler den. Med mindre du har endret forfallsdato, er den 14. oktober og inkludert er estimert forbruk for de første 14 dagene av måneden.

På sine nettsider informerer Tibber om at dersom du har sagt opp strømavtalen og den nye har oppstart i løpet av oktober, skal du bare betale for det faktiske forbruket i september og månedsbeløpet.

- Det blir ikke generert en ny faktura uten estimat, men estimert forbruk blir godskrevet. Faktisk forbruk for eventuelle dager i oktober kommer på en egen sluttfaktura i starten av november, står det i e-posten.

Endre denne summen

I bildet under kan du se en faktura med forfallsdato 14. oktober som inkluderer estimert forbruk 1.-14. oktober, og det er den summen du ikke skal betale, bare punkt 1 om strømforbruk i september og punkt 3 om Tibber-abonnement.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.