Ikke alltid billigere over grensen

Den svake svenskekronen frister mange til harry-handel over grensen. Men ikke alt er billigere hos söta bror.

Svenskene har dekket til lappen med sammenlikningsprisene, slik at det er vanskelig for oss nordmenn å se at varene er billigere i Norge enn i Sverige. Foto: Per Ervland
Svenskene har dekket til lappen med sammenlikningsprisene, slik at det er vanskelig for oss nordmenn å se at varene er billigere i Norge enn i Sverige. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten har DinSide og en rekke andre medier skrevet opp og i mente om hvor sterk den norske kronen er sammenliknet med andre valutaer.

Sterk norsk krone betyr at det er billigere å handle i og fra andre land, og det er nok spesielt grensehandel hos söta bror som frister for oss nordmenn.

Men selv om du kan spare betydelige summer over grensen, er det viktig å ikke stole blindt på at absolutt alt er billigere hos våre naboer. For sjekker du prislappene nøye, er det ikke sikkert at det du trodde var et grensekupp, er så mye å glise av.

Valutakalkulator

Teiper over prislappen

Jack & Jones er en populær kleskjede i Skandinavia, og du finner butikker på de store kjøpesentra langs grensen av Sverige. Vareprisene er sentralt styrt, og klærne er utstyrt med prislapper som viser hva prisene er i de forskjellige landene der varene selges.

Da DinSides journalist var på handletur i Töckfors i Sverige, viste det seg at flere av varene faktisk var dyrere på Jack & Jones over grensen enn i Norge. For eksempel fant vi en t-skjorte som koster 200 kroner i Sverige, noe som med dagens kurs tilsvarer cirka 160 norske kroner. Den norske priser er imidlertid 150 kroner, ti kroner billigere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer