Ikke bare en fredagspils?

Norske bedrifter taper milliarder på arbeidstakernes alkoholbruk.

VIL ENDRE ALKOHOLVANER VED HJELP AV NETTJENESTE: Dette er ikke et «avholdsprogram» som skal få norske arbeidstakere til å slutte å drikke, men er et tilbud som skal hjelpe nordmenn til sunnere drikkevaner, ifølge AKAN. Foto: colourbox.com
VIL ENDRE ALKOHOLVANER VED HJELP AV NETTJENESTE: Dette er ikke et «avholdsprogram» som skal få norske arbeidstakere til å slutte å drikke, men er et tilbud som skal hjelpe nordmenn til sunnere drikkevaner, ifølge AKAN. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år taper private- og offentlige bedrifter enorme 11-12 milliarder kroner på grunn av alkoholbruk blant ansatte.

Nå skal arbeidstakere som vil endre alkoholforbruket sitt få hjelp på internett.

Drunkorexia: Den nye spiseforstyrrelsen

Arbeidslivets kompetansesenter for rus- og avhengighetsproblematikk (AKAN) lanserer i disse dager et frivillig nettbasert program, som heter Balance. Dette er ikke et «avholdsprogram» som skal få norske arbeidstakere til å slutte å drikke, men er et tilbud som skal hjelpe nordmenn til sunnere drikkevaner.

– Vi ønsker ikke å løfte en moralsk pekefinger for å få folk til å slutte å drikke. Alkohol i sosiale jobbsettinger kan være positivt for arbeidsmiljøet. Det vi ønsker er å tilby ansatte en hurtigsjekk av alkoholvanene, og samtidig gi de som har behov eller som ønsker det, hjelp til å justere vaner som kan være helseskadelige på sikt, sier direktør Kjetil Frøyland i AKAN, i en pressemelding.

Lege, psykiater og rusforsker er kritisk til programmet. Les mer nederst i artikkelen.

Tidlig alkoholdebut og alkoholismeForskjellig alkoholismeAlkohol er farligere for kvinner

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer