Ikke bare fordervelse på Island

Hvordan er tilstanden på den kriserammede sagaøya?

Foto: M Wolfe
Foto: M Wolfe Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finanskrisa kom som en tornado og knuste økonomien på Island i fjor høst. Meldinger om matmangel, masseoppsigelser, og utflytting fra øya strømmer stadig inn, men alle har det ikke så ille som en kan få inntrykk av.

Møt Stina Tjelflaat. Hun er norsk, og bor sammen med den islandske ektemannen Bragi Baldursson i Reykjavik. Da DinSide snakket med henne for noen måneder siden var hun urolig for situasjonen i landet.

I dag er landets tilstand mye verre, men det norsk-islandske ekteparet har vært heldige og unnsluppet det verste så langt.

- Begge har fortsatt jobber, så for oss har ikke det daglige forandret seg så mye. Foruten om at vi sparer litt mer enn før, og føler oss usikre om fremtiden, sier Stina.

De daglige kriseoverskriftene i mediene har begynt å prelle av.

- Vi er blitt så vant med at det skjer noe hver dag, derfor tenker vi litt mindre på det nå enn det vi gjorde i høst, forklarer hun.

Les hele saken: - Det verste er at ingen vet hva som vil skje

Verre for naboene

Siden begge to har beholdt jobbene sine, har de ingen konkrete planer om å flytte tilbake til Norge. Men for enkelte i nabolaget deres, er situasjonen verre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer