Ikke bekymret over impotens

Mange sliter med potensen uten å la seg uroe. - Det er vanskelig å innrømme hvor alvorlig problemet er, mener ekspert.

En av fire menn som har store ereksjonsproblemer, unngår sex. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com
En av fire menn som har store ereksjonsproblemer, unngår sex. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nesten halvparten av menn som jevnlig eller alltid er plaget med ereksjonsproblemer, sier de ikke bekymrer seg så mye over det.

Funnene kommer fram i en ny markedsundersøkelse gjennomført av Synovate for potensmiddelet Cialis. De overrasker Haakon Aars som er overlege i psykiatri og klinisk sexolog og har jobbet med seksualitet i rundt 25 år.

- Min erfaring er at menn er veldig opptatt av sin ereksjon, så jeg stiller meg undrende til det funnet. Det henger nok sammen med at en del menn har vanskelig for å innrømme at dette er veldig alvorlig for dem. Jeg tror de underrapporterer det de egentlig føler, sier han til DinSide Helse.

Har du ereksjonssvikt? Ta testen her

Halvparten sliterMer enn 450 menn i alderen 45 til 65 år med ereksjonsproblemer i varierende grad, har deltatt i internettundersøkelsen. Blant dem sier halvparten at de sjelden har hatt ereksjonsproblemer det siste året, mens den andre halvparten sier de sliter en gang i blant, jevnlig eller hver gang de har sex.

En omfattende amerikansk undersøkelse som ble gjennomført på slutten av 90-tallet, viser også at opptil halvparten av alle menn over 40 år har ereksjonsproblemer. Ti prosent av dem igjen har alvorlige problemer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer