Ikke betal avdrag!

Er det blitt litt trangt etter siste renteøkning? Har du god sikkerhet for boliglånet ditt, kan du gå i banken og be om et lån hvor du bare betaler renter. Bruk vår kalkulator for å se hva du "sparer".

Publisert

Mange nordmenn er storsparere uten å vite om det. Kanskje er du en av disse? Om det gjenstår én million kroner av boliglånet ditt, og det gjenstår ti år før det er nedbetalt, sparer du 100.000 kroner i året!

Forskjell på bil og bolig

Akkurat nå er prisutviklingen for boliger kanskje litt usikker, men med rundt to prosent renteøkning er det liten tvil om at prisstigningen vil stanse. Likevel faller ikke eiendom i verdi på lang sikt. Betaler du jevnt og trutt ned avdrag, sparer du i virkeligheten like sikkert som om du satte kontante penger i banken.

En bil derimot, faller alltid i verdi. Avdrag på billånet kompenserer bare for dette verdifallet. Om du hadde sluttet å betale avdrag, ville du funnet ut at kapitalen var forbrukt når du en gang skulle kjøpe ny bil.

Spart nok?

Det er vel helst eldre mennesker som bør stille seg dette spørsmålet. Om boligen er omtrent nedbetalt, er ytterligere avdrag bare sparing for neste generasjon. Kanskje vil barna allerede arve rikelig. Uansett må lysten til å etterlate seg stor arv veies opp mot ting man gjerne ville bruke pengene på nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer