Riktig valutakurs når du handler på nett

– Ikke betal i norske kroner på nettet

Du blir lurt akkurat som i minibanken i utlandet, mener Forbrukerrådet.

VALGETS KVAL: Norsk eller utenlandsk valuta? Forbrukerrådet anbefaler at du velger «convert with card issuer». Foto: Privat.
VALGETS KVAL: Norsk eller utenlandsk valuta? Forbrukerrådet anbefaler at du velger «convert with card issuer». Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside har tidligere skrevet at du stort sett taper på å velge norsk valuta når du tar ut penger i minibank eller betaler i butikk i utlandet.

Også når du tar ut penger på Gardermoen kan du risikere å betale overkurs for euro, dollar eller annen utenlandsk valuta.

Vil du skal velge norske kroner

Faktisk kan det samme skje også nær du handler i utenlandske nettbutikker.

Akkurat som på betalingsterminaler og minibanker gir også mange nettbutikker deg valget mellom å betale i norske kroner eller for eksempel dollar eller euro.

Det gjelder for eksempel Amazon, verdens største nettbutikk. PayPal, som er verdens største kort-uavhengige formidler av betaling på nett, gjør det samme.

Som harryhandel med norsk flagg

Dette mener fagdirektør Jorge Jensen i Forbrukerrådet vi skal være like skeptiske til som betalingsterminaler som lokker med store, norske flagg.

– Vi har ikke undersøkt nettbutikker spesielt, men det ville overraske meg om de ville sluse norske kunder over på norsk valuta om de ikke hadde gevinst av det. Å tro noe annet ville være som å tro på julenissen og påskeharen samtidig, sier Jorge Jensen til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer